Δημοσίευση νέου Θέματος

Διαπραγμάτευση στα «κόκκινα» για τις Τηλεθερμάνσεις

Χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για την τελική συμφωνία, αλλά με τη διαβεβαίωση πως οι πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα μείνουν χωρίς Τηλεθέρμανση, συνεχίζονται τα πρώτα 24ωρα της τρέχουσας εβδομάδας οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημάρχων, Περιφερειάρχη, ΥΠΕΝ και ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» τόσο τη Δευτέρα το βράδυ, όσο και την Τρίτη, υπάρχει συνεχής επικοινωνία Δυτικής Μακεδονίας- Αθήνας, με τους Δημάρχους να ζητούν γραπτά τα όσα καλούνται να υπογράψουν ώστε να προχωρήσουν και οι ίδιοι στις τελικές παρατηρήσεις τους.

Σε όλες αυτές τις κρίσιμες ώρες που κυλούν, ο Υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Αμύνταιο να μείνουν χωρίς Τηλεθέρμανση, παράλληλα όμως καλεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος για την τελική συμφωνία.

Με το ημερολόγιο να κοντεύει όλο και πιο γρήγορα στην ημερομηνία της έναρξης(😉 λειτουργίας των Τηλεθερμάνσεων για τη νέα θερμική περίοδο, οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στην προθέρμανση του δικτύου, καθώς δεν υπάρχει παροχή θερμικής ενέργειας, γεγονός που προβληματίζει σε τεχνικό επίπεδο καθώς δεν θα έχει ελεγχθεί έγκαιρα η κατάσταση του δικτύου.

«Ελπίζω να μην τρέχουμε πίσω από τις διαρροές», είπε στον «Π» έμπειρο στέλεχος των Τηλεθερμάνσεων, ενώ από τη μεριά τους οι Δήμαρχοι καλούνται να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων που μπαίνουν στους εκάστοτε Δήμους, τόσο από τους πολίτες όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στο Δήμο Κοζάνης, ο Γιάννης Κοκκαλιάρης, ενημέρωσε τους επικεφαλής τη Δευτέρα το μεσημέρι δείχνοντας σύμφωνα με πληροφορίες μια αισιοδοξία για τη θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης, ενώ σαφώς η ενημέρωση θα γίνει πιο επίσημη σε επίπεδο Δημοτικών Συμβουλίων πριν την τελική υπογραφή.

Μάλιστα η έγκριση της σύμβασης θα πρέπει να περάσει και από τα Δ.Σ. των Δημοτικών Επιχειρήσεων, με το χρόνο να πιέζει όλο και περισσότερο και τους Δημάρχους να κρατάνε την ανάσα τους για το ύψος των αυξήσεων τις οποίες θα πρέπει να αποδεχτούν.

«Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σε μια διαπραγμάτευση», σημειώνει χαρακτηριστικά στον «Π» άνθρωπος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

 



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]