Δημοσίευση νέου Θέματος

Μέχρι τις 20/09 οι δηλώσεις στο «Open Market» για τις άδειες σε παραγωγούς λαϊκών αγορών – Τι θα γίνει με τις νέες άδειες για εμπορικά προϊόντα

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Νίκος Λυσσαρίδη – Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στις δηλώσεις που μπορούν να γίνουν για τις λαϊκές αγορές.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, προκηρύσσονται νέες θέσεις σε λαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον από συμπολίτες μας για έκδοση παρόμοιων αδειών να είναι μεγάλο. Όπως τόνισε ο κ. Λυσσαρίδης, από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “Open market” μπορεί ο καθείς να κάνει χαρτιά, είτε αφορά σε παραγωγούς (υφιστάμενους), είτε και νέος που θέλει τώρα να εκδώσει άδεια, προκειμένου να δηλώσει σε ποια λαϊκή αγορά της Δ. Μακεδονίας να πωλήσει προϊόντα.

Εκ των πραγμάτων, οι θέσεις ορίζονται από την αρχή, σε υφιστάμενους και νέους κατόχους αδειών, με τους ενδιαφερόμενους να ορίζουν σε ποια λαϊκή αγορά θέλουν να πάνε (λ.χ. Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά κ.ο.κ.), λαμβάνοντας αυτομάτων την άδεια του παραγωγού λαϊκών αγορών.

Στην πλατφόρμα, ψηφιοποιείται ο χάρτης των λαϊκών αγορών, με την διαδικασία να γίνεται τα τελευταία χρόνια ηλεκτρονικά, αφού πρώτα γίνουν οι ανάλογες δηλώσεις (είτε αφορά πωλητές για εμπορική ιδιότητα, είτε παραγωγοί).

Η εν λόγω διαδικασία γίνεται δύο φορές το χρόνο και ήδη η Περιφέρεια αλλά και οι δήμοι έχουν εκδώσει την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους εμπόρους λαϊκών αγορών, ενώ τώρα εκδίδονται άδειες για τους παραγωγούς, ενώ στόχος είναι να βγει διαγωνισμός για νέες άδειες για όσους θέλουν να πωλούν εμπορικά πράγματα στις λαϊκές αγορές.

Συμβουλεύονται όσοι θέλουν να πάρουν σχετικές άδειες να σπεύσουν, καθώς οι επόμενες θέσεις θα ανοίξουν μόνο για νέες θέσεις εμπόρων σε λαϊκές, διευκρίνισε.

Να τονιστεί πως η χωροθέτηση γίνεται μέσω των δήμων, όπου ενημερώνουν την περιφέρεια για κενές θέσεις και έρχεται έπειτα η περιφέρεια προκηρύσσοντας τις κενές θέσεις που τους ενδιαφέρουν.

Στόχος είναι η στήριξη αυτής της ομάδας των συμπολιτών μας που δραστηριοποιούνται σε λαϊκές αγορές, καθώς είναι ο «πνεύμονας της μικρής επιχειρηματικότητας», κατέληξε ο ίδιος.



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]