Δημοσίευση νέου Θέματος

Εγκαινιάστηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Πτολεμαΐδα παρουσία της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη

 

Σήμερα εγκαινιάστηκε στην Πτολεμαΐδα η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης & Κέντρο Διημέρευσης / Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Κινητικές Αναπηρίες & Νοητική Υστέρηση. Το έργο, το οποίο έχει σημαντική συμβολή στην εξυπηρέτηση των αναγκών ατόμων με αναπηρία, χαρακτηρίζεται ως εμβληματικό για την περιοχή.

Η Στέγη αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας και προσπάθειας πολλών ατόμων και οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΚΟ, η οποία υποστήριξε το έργο από τη φάση της εκπόνησης της Μελέτης Σκοπιμότητας το 2017 μέχρι και την ωρίμανση των μελετών του κτιριακού συγκροτήματος.

Στην καινοτόμα δράση του προσωπικού βοηθού που χρηματοδοτείται με 41 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αναφέρθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τα εγκαίνια του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση στην Πτολεμαΐδα.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι 900 άτομα με κινητική αναπηρία σε όλη την Ελλάδα έχουν τον προσωπικό τους βοηθό και τόνισε την υποστήριξη της δομής από τον ΕΟΠΥΥ, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι έχουν προβλεφθεί 24 εκατ. ευρώ για την απρόσκοπτη συμμετοχή των ανασφάλιστων ατόμων με αναπηρία στις δομές ημερήσιας φροντίδας.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης διαβεβαίωσε τη στήριξη της λειτουργίας της δομής έως ότου ενταχθεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της περιόδου 2021-27. Ο δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του έργου, το οποίο ξεκίνησε ως ιδέα γονέων με παιδιά ΑΜΕΑ πριν από 30 χρόνια.

Τη λειτουργία της ΣΥΔ και του ΚΔΗΦ ανέλαβε η ΚΟΙΝΣΕΠ «Λαμπηδόνες», με την πρόεδρό της, Όλγα Ντέλλα, να τονίζει τη σημασία της δομής ως ένα όνειρο ζωής πολλών ανθρώπων. Στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Patrick PAQUET από την ΕΕ, η οποία χρηματοδότησε μεγάλο μέρος των κτιριακών υποδομών της δομής.

 



* Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά εδώ
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  [ + ]